Mangorolletjes met gestoofd rundvlees
Aan de slag
Verhit de olie in een braadpan met een dikke bodem en bak hierin de ui en de knoflook totdat ze lichtbruin kleuren. Schep het vlees erbij en bak al omscheppend op hoog vuur circa 2 minuten, tot het rondom bruin ziet. Schep de gemberpoeder, tamarinde en sambal bij het vlees in de pan en bak even mee. Schenk er 300 ml lauw water bij. Breng het stoofvlees aan de kook en voeg de cocoscrème toe. Laat het smelten en roer het geheel goed door. Laat in 2 uur op laag vuur zachtjes gaarstoven met de deksel schuin op de pan. Breng het stoofvlees op smaak met zout en peper. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in de lengte langs de pit in lange plakken. Schep op elke plak mango een lepeltje stoofvlees en rol de mangoplakken op. Zet vast met een cocktailprikker en serveer.
Mangorolletjes met gestoofd rundvlees
bijgerecht
null personen
390 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een braadpan met een dikke bodem en bak hierin de ui en de knoflook totdat ze lichtbruin kleuren. Schep het vlees erbij en bak al omscheppend op hoog vuur circa 2 minuten, tot het rondom bruin ziet. Schep de gemberpoeder, tamarinde en sambal bij het vlees in de pan en bak even mee. Schenk er 300 ml lauw water bij. Breng het stoofvlees aan de kook en voeg de cocoscrème toe. Laat het smelten en roer het geheel goed door. Laat in 2 uur op laag vuur zachtjes gaarstoven met de deksel schuin op de pan. Breng het stoofvlees op smaak met zout en peper. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in de lengte langs de pit in lange plakken. Schep op elke plak mango een lepeltje stoofvlees en rol de mangoplakken op. Zet vast met een cocktailprikker en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels olie
1 ui
2 teentjes knoflook
500 g magere runderlapjes
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel tamarindepasta
1 eetlepel sambal oelek
50 g santen
2 mango's
0 ketjap manis
Dit heb je nodig
cocktailprikkers