Italiaanse gehaktballetjes
Aan de slag
Hak de pijnboompitten grof en kneed ze met het basilicum, de kaas, het broodkruim, de knoflook en de ricotta door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai met vochtige handen balletjes van het gehakt zo groot als een walnoot (circa 40 stuks). Verhit de olie in een braadpan en bak de helft van de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar. Schep de balletjes met een schuimspaan uit de pan. Schep indien nodig een extra lepel olie bij het bakvet en bak het tweede deel van de gehaktballetjes. Lekker met grofgesneden brood en gemengde sla.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Italiaanse gehaktballetjes
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Hak de pijnboompitten grof en kneed ze met het basilicum, de kaas, het broodkruim, de knoflook en de ricotta door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai met vochtige handen balletjes van het gehakt zo groot als een walnoot (circa 40 stuks). Verhit de olie in een braadpan en bak de helft van de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar. Schep de balletjes met een schuimspaan uit de pan. Schep indien nodig een extra lepel olie bij het bakvet en bak het tweede deel van de gehaktballetjes. Lekker met grofgesneden brood en gemengde sla.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g pijnboompitten
1 zakje basilicum
50 g pittige kaas
1 sneetje brood
1 teentje knoflook
4 eetlepels ricotta
500 g half-om-halfgehakt
3 eetlepels olie