Boterslasoep met waterkers
Aan de slag
Snijd de aardappels in kleine blokjes. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui heel zachtjes tot hij glazig ziet. Schep de aardappelblokjes erdoor en verwarm alles nog 2-3 minuten op heel zacht vuur. Schep de botersla door het aardappel-uimengsel. Schep de waterkers erdoor, maar houd 4 mooie takjes apart. Laat de sla en waterkers al omscheppend slinken. Maal wat peper boven de pan en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender of keukenmachine. Warm de gebonden soep nog even zachtjes door en breng hem op smaak met zout en peper. Schep de slasoep in vier warme diepe borden en leg in het midden een bergje van reepjes kiprollade. Garneer met de takjes waterkers.
Boterslasoep met waterkers
voorgerecht
null personen
110 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappels in kleine blokjes. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui heel zachtjes tot hij glazig ziet. Schep de aardappelblokjes erdoor en verwarm alles nog 2-3 minuten op heel zacht vuur. Schep de botersla door het aardappel-uimengsel. Schep de waterkers erdoor, maar houd 4 mooie takjes apart. Laat de sla en waterkers al omscheppend slinken. Maal wat peper boven de pan en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender of keukenmachine. Warm de gebonden soep nog even zachtjes door en breng hem op smaak met zout en peper. Schep de slasoep in vier warme diepe borden en leg in het midden een bergje van reepjes kiprollade. Garneer met de takjes waterkers.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g aardappels
25 g boter
1 ui
1 zak botersla
1 zak waterkers
750 ml kippenbouillon
100 g Ardenner kiprollade
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine