Gegrilde romanasla met tomaat
Ja, je kunt sla ook grillen. Dat geeft de frisse groente een goede bits en heerlijke smaak.
Aan de slag
Snijd de peterselie fijn. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Meng de blokjes in een kom met de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak en laat even staan.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Was de kroppen sla in hun geheel en schud ze goed droog. Verwijder eventueel lelijke buitenste bladeren.
Halveer de kroppen in de lengte. Pers de knoflook en roer door de olijfolie en bestrijk de kroppen rondom met de olie. Leg de kroppen sla (eventueel in twee keer) met de snijkant in een hete grillpan en rooster 2-3 minuten tot er mooi bruine strepen ontstaan en de sla iets slinkt, keer de kroppen en rooster ook de andere kant 2 minuten.
Leg de gegrilde kroppen met de snijkant naar boven in een warme lage schaal en sprenkel de balsamicoazijn erover. Strooi er wat zout en peper over, schep het tomatenmengsel erop en strooi de geroosterde pijnboompitten erover.
Gegrilde romanasla met tomaat
Ja, je kunt sla ook grillen. Dat geeft de frisse groente een goede bits en heerlijke smaak.
bijgerecht
null personen
155 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de peterselie fijn. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Meng de blokjes in een kom met de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak en laat even staan.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Was de kroppen sla in hun geheel en schud ze goed droog. Verwijder eventueel lelijke buitenste bladeren.
Halveer de kroppen in de lengte. Pers de knoflook en roer door de olijfolie en bestrijk de kroppen rondom met de olie. Leg de kroppen sla (eventueel in twee keer) met de snijkant in een hete grillpan en rooster 2-3 minuten tot er mooi bruine strepen ontstaan en de sla iets slinkt, keer de kroppen en rooster ook de andere kant 2 minuten.
Leg de gegrilde kroppen met de snijkant naar boven in een warme lage schaal en sprenkel de balsamicoazijn erover. Strooi er wat zout en peper over, schep het tomatenmengsel erop en strooi de geroosterde pijnboompitten erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el verse peterselie
3 rijpe tomaten
25 g pijnboompitten
2 kroppen romainesla
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
1 el balsamicoazijn
Dit heb je nodig
grillpan