Tomatensoep met verse tomaten en basilicum
Een Italiaans diner valt bij iedereen in de smaak. We beginnen met verse tomatensoep.
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur glazig. Snijd de tomaten in kwarten. Voeg toe aan de soeppan en bak 5 min. mee. Voeg de paprikapoeder toe. Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan. Breng een pan met het water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Voeg de bouillon toe aan de soeppan en laat 10 min. zachtjes koken. Roer de basilicumblaadjes door de soep, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de grote kommen en garneer met de rest van de basilicumblaadjes.
Tomatensoep met verse tomaten en basilicum
Een Italiaans diner valt bij iedereen in de smaak. We beginnen met verse tomatensoep.
bijgerecht
null personen
130 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur glazig. Snijd de tomaten in kwarten. Voeg toe aan de soeppan en bak 5 min. mee. Voeg de paprikapoeder toe. Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan. Breng een pan met het water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Voeg de bouillon toe aan de soeppan en laat 10 min. zachtjes koken. Roer de basilicumblaadjes door de soep, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de grote kommen en garneer met de rest van de basilicumblaadjes.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
750 g rijpe tomaten
2 tl paprikapoeder
15 g verse basilicum
750 ml water
1½ groentebouillonblokje
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker