Tomatensoep met verse tomaten en basilicum
bewaar
bewaar

Tomatensoep met verse tomaten en basilicum

Een Italiaans diner valt bij iedereen in de smaak. We beginnen met verse tomatensoep.

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur glazig. Snijd de tomaten in kwarten. Voeg toe aan de soeppan en bak 5 min. mee. Voeg de paprikapoeder toe. Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan. Breng een pan met het water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Voeg de bouillon toe aan de soeppan en laat 10 min. zachtjes koken. Roer de basilicumblaadjes door de soep, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de grote kommen en garneer met de rest van de basilicumblaadjes.

bewaartipJe kunt de soep maximaal 2 dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomatensoep met verse tomaten en basilicum

Een Italiaans diner valt bij iedereen in de smaak. We beginnen met verse tomatensoep.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig