Gegrilde kip in sojasaus-sherry-marinade
Aan de slag
Breng de sojasaus, de suiker en de sherry in een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur aan de kook. Laat net zolang koken tot het een dikke marinade is. Snijd de kipfilet in de lengte doormidden. Bestrijk de repen kipfilet met de marinade en laat ze minstens een halfuur rusten. Verhit een grillpan. Bestrijk de repen kipfilet dun met olie en gril ze in 5-6 minuten per kant op middelhoog vuur goudbruin tot beide kanten een mooi ruitmotief hebben. Snijd de kipfilet dwars in reepjes en serveer direct.
Gegrilde kip in sojasaus-sherry-marinade
voorgerecht
null personen
215 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Breng de sojasaus, de suiker en de sherry in een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur aan de kook. Laat net zolang koken tot het een dikke marinade is. Snijd de kipfilet in de lengte doormidden. Bestrijk de repen kipfilet met de marinade en laat ze minstens een halfuur rusten. Verhit een grillpan. Bestrijk de repen kipfilet dun met olie en gril ze in 5-6 minuten per kant op middelhoog vuur goudbruin tot beide kanten een mooi ruitmotief hebben. Snijd de kipfilet dwars in reepjes en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 ml Japanse sojasaus
4 eetlepels suiker
1 eetlepel sherry
200 g kipfilet
1 eetlepel olie
Dit heb je nodig
grillpan