Gelderse karnemelkschotel met spekjes
Aan de slag
Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Bak de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze krokant zijn. Schenk het meeste spekvet eruit (dat wordt verder niet gebruikt). Roer 2 el karnemelk door de maizena en schenk het maizenamengsel door de rest van de karnemelk. Schenk de karnemelk bij de spekjes en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het doorkoken tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Doe de kropsla in een schaal en strooi de ringetjes bosui erover. Giet de aardappels af en serveer ze met de karnemelksaus met spekjes en de kropsla.
Gelderse karnemelkschotel met spekjes
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Bak de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze krokant zijn. Schenk het meeste spekvet eruit (dat wordt verder niet gebruikt). Roer 2 el karnemelk door de maizena en schenk het maizenamengsel door de rest van de karnemelk. Schenk de karnemelk bij de spekjes en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het doorkoken tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Doe de kropsla in een schaal en strooi de ringetjes bosui erover. Giet de aardappels af en serveer ze met de karnemelksaus met spekjes en de kropsla.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappels
500 g gerookte spekreepjes
750 ml karnemelk
1 el maizena
1 kropsla
1 zakje bosuitjes