Kropsla met ei en spekjes
Aan de slag
Snijd 2 hardgekookte eieren in blokjes. Bak 125 g spekreepjes zachtjes knapperig bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier, bewaar het spekvet. Rasp de schil van een 1/2 schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Klop in een wijde schaal het sap met de rasp, het spekvet en 5 el mayonaise tot een dressing, breng met zout en peper op smaak. Was en droog de bladeren van 1 grote krop sla en scheur in stukken. Meng de dressing door de sla. Bestrooi met spekjes en ei.
Kropsla met ei en spekjes
bijgerecht
null personen
285 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd 2 hardgekookte eieren in blokjes. Bak 125 g spekreepjes zachtjes knapperig bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier, bewaar het spekvet. Rasp de schil van een 1/2 schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Klop in een wijde schaal het sap met de rasp, het spekvet en 5 el mayonaise tot een dressing, breng met zout en peper op smaak. Was en droog de bladeren van 1 grote krop sla en scheur in stukken. Meng de dressing door de sla. Bestrooi met spekjes en ei.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eieren
125 g spekreepjes
½ citroen
5 eetlepels mayonaise
1 grote kropsla
Dit heb je nodig
keukenpapier