Elfstedenbliksem
Aan de slag
In grote pan met bodem water en wat zout aardappels en koolraap in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen in koekenpan spekreepjes op matig vuur in ca. 5 minuten bruin en krokant bakken. Spek op keukenpapier laten uitlekken. Stoofpeertjes in stukjes snijden. Aardappels en koolraap afgieten en met melk tot smeuïge stamppot stampen. Spekjes, stoofpeer, bosui en azijn erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Stamppot al omscheppend nog ca. 2 min. zachtjes door en door verwarmen.
Elfstedenbliksem
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In grote pan met bodem water en wat zout aardappels en koolraap in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen in koekenpan spekreepjes op matig vuur in ca. 5 minuten bruin en krokant bakken. Spek op keukenpapier laten uitlekken. Stoofpeertjes in stukjes snijden. Aardappels en koolraap afgieten en met melk tot smeuïge stamppot stampen. Spekjes, stoofpeer, bosui en azijn erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Stamppot al omscheppend nog ca. 2 min. zachtjes door en door verwarmen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels
600 g panklare koolraap
1 duobakje gerookte spekreepjes
2 schaaltjes stoofpeertjes
150 ml melk
3 bosuitjes
2 eetlepels witte wijnazijn
0 versgemalen zwarte peper
Dit heb je nodig
keukenpapier