Slastamppot met shoarmavlees
Aan de slag
Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze in 20 minuten gaar. Verwijder de onderkant van de kroppen ijsbergsla, snijd de kroppen in vieren en daarna in repen van 1-2 cm breed. Verhit de olie in een koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend bruin en gaar. Giet de aardappels af en stamp ze grof met de melk en boter. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de sla in gedeelten door de puree en warm de stamppot op laag vuur door tot de sla gaat slinken. Schep de stamppot in vier diepe borden en verdeel het shoarmavlees erover.
Slastamppot met shoarmavlees
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze in 20 minuten gaar. Verwijder de onderkant van de kroppen ijsbergsla, snijd de kroppen in vieren en daarna in repen van 1-2 cm breed. Verhit de olie in een koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend bruin en gaar. Giet de aardappels af en stamp ze grof met de melk en boter. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de sla in gedeelten door de puree en warm de stamppot op laag vuur door tot de sla gaat slinken. Schep de stamppot in vier diepe borden en verdeel het shoarmavlees erover.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kg kruimige aardappels
2 kroppen ijsbergsla
500 g shoarmavlees
3 eetlepels olie
150 ml melk
25 g boter
0 versgemalen zwarte peper