Zomerse slastamppot
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Bestrijk de worstjes, uipartjes en tomaten rondom met 3 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan. Gril de worstjes en de ui 15 minuten rondom goudbruin. Leg de tomaten er de laatste 5 minuten bij en keer halverwege. Leg de worstjes in de licht ingevette ovenschaal en laat ze 10 minuten nagaren in het midden van de oven. Giet de aardappelen af, schenk de melk en de rest van de olie bij de aardappelen in de pan en verwarm zachtjes. Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree. Schep vlak voor het serveren de kropsla door de puree, breng op smaak met zout en peper. Leg de tomaten, uien en worstjes ernaast.
Zomerse slastamppot
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Bestrijk de worstjes, uipartjes en tomaten rondom met 3 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan. Gril de worstjes en de ui 15 minuten rondom goudbruin. Leg de tomaten er de laatste 5 minuten bij en keer halverwege. Leg de worstjes in de licht ingevette ovenschaal en laat ze 10 minuten nagaren in het midden van de oven. Giet de aardappelen af, schenk de melk en de rest van de olie bij de aardappelen in de pan en verwarm zachtjes. Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree. Schep vlak voor het serveren de kropsla door de puree, breng op smaak met zout en peper. Leg de tomaten, uien en worstjes ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
900 g kruimige aardappels
2 schaaltjes Catalaanse worstjes
2 uien
2 tomaten
5 el olijfolie
150 ml melk
1 kropsla
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm
grillpan