Tofu met cashewnotensaus
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maal in de keukenmachine de cashewnoten fijn. Rasp de schil van de citroen. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Pers de knoflook. Voeg de kokosmelk en knoflook toe en breng aan de kook. Roer de cashewnoten, suiker en citroenrasp erdoor en laat het geheel op laag vuur 10 min. zachtjes koken totdat de saus dikker wordt.
Snipper de ui. Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de roerbakmix en ui 4-6 min. Verhit 1 el olie in een koekenpan de rest van de olie en bak de tofu 5 min. aan beide kanten.
Meng de rijst met de groenten en verdeel over de borden. Serveer met de tofu en cashewnoten.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Tofu met cashewnotensaus
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maal in de keukenmachine de cashewnoten fijn. Rasp de schil van de citroen. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Pers de knoflook. Voeg de kokosmelk en knoflook toe en breng aan de kook. Roer de cashewnoten, suiker en citroenrasp erdoor en laat het geheel op laag vuur 10 min. zachtjes koken totdat de saus dikker wordt.
Snipper de ui. Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de roerbakmix en ui 4-6 min. Verhit 1 el olie in een koekenpan de rest van de olie en bak de tofu 5 min. aan beide kanten.
Meng de rijst met de groenten en verdeel over de borden. Serveer met de tofu en cashewnoten.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
100 g gezouten cashewnoten
1 citroen
5 el zonnebloemolie
1 teen knoflook
100 ml kokosmelk
1 el lichte basterdsuiker
1 ui
400 g Thaise roerbakmix
375 g tofu naturel
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine