Tonijnballetjes
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan 3-5 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin verkleuren. Hak de pijnboompitten fijn. Dep de tonijn goed droog en snijd de tonijn in kleine blokjes. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de citroen uit. Schep de citroenrasp en het -sap met de rode peper, het komijnpoeder, de pijnboompitten, bloem en peterselie door de tonijnblokjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai met vochtige handen balletjes van het tonijnmengsel. Verhit de olie in een braadpan en bak de tonijnballetjes in anderhalve minuut op hoog vuur goudbruin. Lekker met een dip van yoghurt, op smaak gebracht met fijngesneden peterselie, zout en (versgemalen) peper.
Tonijnballetjes
null personen
145 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan 3-5 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin verkleuren. Hak de pijnboompitten fijn. Dep de tonijn goed droog en snijd de tonijn in kleine blokjes. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de citroen uit. Schep de citroenrasp en het -sap met de rode peper, het komijnpoeder, de pijnboompitten, bloem en peterselie door de tonijnblokjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai met vochtige handen balletjes van het tonijnmengsel. Verhit de olie in een braadpan en bak de tonijnballetjes in anderhalve minuut op hoog vuur goudbruin. Lekker met een dip van yoghurt, op smaak gebracht met fijngesneden peterselie, zout en (versgemalen) peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels pijnboompitten
200 g tonijn
½ citroen
1 rode peper
1 theelepel komijn
1 eetlepel bloem
3 eetlepels peterselie
3 eetlepels olijfolie