Courgettesoep met aardappel, ricotta en tijm
Aan de slag
Snijd de ui fijn en de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui totdat hij glazig ziet. Schep de courgetteblokjes en aardappelblokjes bij de ui en roerbak het geheel 2-3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 10-15 min. zachtjes doorkoken.
Ris de blaadjes van de tijmtakjes. Schep de ricotta om met de tijmblaadjes en de pepermix. Verdeel de courgettesoep over kommen of diepe borden. Serveer direct met een flinke lepel ricottamengsel.
Courgettesoep met aardappel, ricotta en tijm
hoofdgerecht
null personen
245 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui fijn en de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui totdat hij glazig ziet. Schep de courgetteblokjes en aardappelblokjes bij de ui en roerbak het geheel 2-3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 10-15 min. zachtjes doorkoken.
Ris de blaadjes van de tijmtakjes. Schep de ricotta om met de tijmblaadjes en de pepermix. Verdeel de courgettesoep over kommen of diepe borden. Serveer direct met een flinke lepel ricottamengsel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 courgette
2 vastkokende aardappelen
1 el traditionele olijfolie
500 ml tuinkruidenbouillon van tablet
4 takjes verse tijm
4 el ricotta
½ tl pepermix sinaasappel citroen-knoflook