Kipburger
Het frisse sausje maakt van deze burger een nóg groter feestje.
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep om met wat zout en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de kip in blokjes. Maal de kip fijn in de keukenmachine. Voeg de mosterd, mayonaise, peper en zout toe en meng goed. Snijd de bosui in dunne ringen. Schep de helft van de bosui en dragon erdoor. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het kipmengsel.
Bestrijk de burgers dun met de olie en grill ze in de grillpan op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Dep de komkommer droog met keukenpapier en meng met 2/3 van de yoghurt en de rest van de bosui en dragon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de broodjes en schep wat van het komkommermengsel op de onderste helften. Leg er een klein handje veldsla en een burger op. Verdeel er nog wat komkommermengsel over. Leg de bovenkant van de broodjes erop.
Meng de rest van de komkommer door de overgebleven veldsla en serveer bij de broodjes kipburger.
Kipburger
Het frisse sausje maakt van deze burger een nóg groter feestje.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep om met wat zout en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de kip in blokjes. Maal de kip fijn in de keukenmachine. Voeg de mosterd, mayonaise, peper en zout toe en meng goed. Snijd de bosui in dunne ringen. Schep de helft van de bosui en dragon erdoor. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het kipmengsel.
Bestrijk de burgers dun met de olie en grill ze in de grillpan op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Dep de komkommer droog met keukenpapier en meng met 2/3 van de yoghurt en de rest van de bosui en dragon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de broodjes en schep wat van het komkommermengsel op de onderste helften. Leg er een klein handje veldsla en een burger op. Verdeel er nog wat komkommermengsel over. Leg de bovenkant van de broodjes erop.
Meng de rest van de komkommer door de overgebleven veldsla en serveer bij de broodjes kipburger.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
400 g kipfilet
1 el Zaanse mosterd
1 el mayonaise
1 bosui
1 tl gedroogde dragon
2 el traditionele olijfolie
75 g Griekse yoghurt
4 witte bollen met sesam
75 g veldsla
Dit heb je nodig
keukenmachine
grillpan