Minipizza met gegrilde groenten vegetarisch
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal de blaadjes van het basilicum; snijd de steeltjes fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de basilicumsteeltjes met de spinazie totdat die is geslonken. Breng op smaak met zout en peper en laat uitlekken in een vergiet.
Besmeer de courgette en aubergine met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan en gril de groenten.
Rol het pizzadeeg uit en snijd er 16 minipizza's uit. Leg de pizza's op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de pizza's met de tomatensaus uit de verpakking en verdeel het spinazie-basilicummengsel erover. Leg de aubergine en courgette erop en bestrooi met de kaas. Bak de pizza's in twee keer in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Bestrooi de warme pizza's met de basilicumblaadjes en serveer direct.
Minipizza met gegrilde groenten vegetarisch
voorgerecht
null personen
454 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal de blaadjes van het basilicum; snijd de steeltjes fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de basilicumsteeltjes met de spinazie totdat die is geslonken. Breng op smaak met zout en peper en laat uitlekken in een vergiet.
Besmeer de courgette en aubergine met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan en gril de groenten.
Rol het pizzadeeg uit en snijd er 16 minipizza's uit. Leg de pizza's op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de pizza's met de tomatensaus uit de verpakking en verdeel het spinazie-basilicummengsel erover. Leg de aubergine en courgette erop en bestrooi met de kaas. Bak de pizza's in twee keer in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Bestrooi de warme pizza's met de basilicumblaadjes en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g verse basilicum
6 el traditionele olijfolie
600 g verse spinazie
2 courgettes
2 aubergines
2 pizzadeeg met tomatensaus
200 g gemalen geitenkaas
Dit heb je nodig
grillpan
bakpapier