Visstoofpotje
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de bevroren koolvis toe en bak hem 1 min. mee. Doe de reepjes paprika en de tomatenblokjes erbij. Breng het stoofpotje zachtjes tegen de kook aan en laat het afgedekt op laag vuur 20 min. zacht koken. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan 2-3 min. Laat ze even afkoelen en roer ze door de rijst. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de rijst over borden en schep het visstoofpotje erbij. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer direct.
Visstoofpotje
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de bevroren koolvis toe en bak hem 1 min. mee. Doe de reepjes paprika en de tomatenblokjes erbij. Breng het stoofpotje zachtjes tegen de kook aan en laat het afgedekt op laag vuur 20 min. zacht koken. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan 2-3 min. Laat ze even afkoelen en roer ze door de rijst. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de rijst over borden en schep het visstoofpotje erbij. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zilvervliesrijst
1 ui
1 paprikamix
2 el traditionele olijfolie
400 g koolvisfilets
400 g tomatenblokjes
2 el zonnebloempitten
15 g verse peterselie