Roergebakken spruiten met walnoten
Roergebakken in kerrie-olie herken je je spruit niet meer terug.
Aan de slag
Halveer de spruiten. Hak de walnoten grof. Verhit de olie in een wok en roer de kerriepoeder door de olie. Schep de spruiten door de kerrie-olie en roerbak ze 3 min. Snijd de rode ui in reepjes, voeg toe en roerbak nog 2 min.
Schenk het water erbij en laat de spruiten in nog 3-4 min. op hoog vuur gaar worden. Laat het vocht verdampen. Schep de walnoten door de spruiten en warm het gerecht al omscheppend nog even door. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Roergebakken spruiten met walnoten
Roergebakken in kerrie-olie herken je je spruit niet meer terug.
bijgerecht
null personen
275 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de spruiten. Hak de walnoten grof. Verhit de olie in een wok en roer de kerriepoeder door de olie. Schep de spruiten door de kerrie-olie en roerbak ze 3 min. Snijd de rode ui in reepjes, voeg toe en roerbak nog 2 min.
Schenk het water erbij en laat de spruiten in nog 3-4 min. op hoog vuur gaar worden. Laat het vocht verdampen. Schep de walnoten door de spruiten en warm het gerecht al omscheppend nog even door. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g spruitjes
28 g ongebrande walnoten
2 el wokolie
2 tl kerriepoeder
1 rode ui
100 ml kraanwater
Dit heb je nodig
wok