Ovenschotel met appel, spruiten en salami
Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse boerenkool bijvoorbeeld.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruitjes. Snijd de uien in parten. Schil de aardappeltjes en snijd in parten. Snijd de salami in reepjes. Meng de spruitjes, ui, aardappel en salami met 2/3 van olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten. Voeg na 15 min. toe aan het spruitenmengsel in de oven. Verkuimel de feta. Meng de boerenkool met de rest van de olie. Bestrooi met de walnoten en feta. Serveer bij de ovenschotel.
Ovenschotel met appel, spruiten en salami
Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse boerenkool bijvoorbeeld.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruitjes. Snijd de uien in parten. Schil de aardappeltjes en snijd in parten. Snijd de salami in reepjes. Meng de spruitjes, ui, aardappel en salami met 2/3 van olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten. Voeg na 15 min. toe aan het spruitenmengsel in de oven. Verkuimel de feta. Meng de boerenkool met de rest van de olie. Bestrooi met de walnoten en feta. Serveer bij de ovenschotel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g geschoonde spruitjes
2 rode uien
500 g zoete bakaardappelen
200 g salami
6 el traditionele olijfolie
2 Santana appels
100 g feta
80 g koelverse babyboerenkool
50 g ongebrande walnoten
Dit heb je nodig
bakpapier