Ovenschotel met appel, spruiten en kruidige salami
Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse spruiten bijvoorbeeld.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de harde uiteinden van de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien. Halveer de spruitjes, maak de ui schoon en snijd in parten. Schil de aardappeltjes en snijd in de lengte in parten. Snijd de salami in reepjes.
Meng de spruitjes, ui, aardappel en salami met 2/3 van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Was ondertussen de appel, snijd in 4 parten en verwijder het klokhuis. Halveer elk partje. Schep halverwege de baktijd om met het spruitenmengsel.
Meng de boerenkool met de rest van de olie. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de walnoten. Serveer bij de ovenschotel.
Ovenschotel met appel, spruiten en kruidige salami
Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse spruiten bijvoorbeeld.
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de harde uiteinden van de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien. Halveer de spruitjes, maak de ui schoon en snijd in parten. Schil de aardappeltjes en snijd in de lengte in parten. Snijd de salami in reepjes.
Meng de spruitjes, ui, aardappel en salami met 2/3 van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Was ondertussen de appel, snijd in 4 parten en verwijder het klokhuis. Halveer elk partje. Schep halverwege de baktijd om met het spruitenmengsel.
Meng de boerenkool met de rest van de olie. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de walnoten. Serveer bij de ovenschotel.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g spruitjes
1 rode ui
250 g zoete bakaardappeltjes
80 g salami Milano
3 el traditionele olijfolie
1 elstar-appel
40 g koelverse babyboerenkool
50 g feta 48+
25 g ongebrande walnoten
Dit heb je nodig
bakpapier