Ovenschotel met appel, spruiten en kruidige salami
bewaar
bewaar

Ovenschotel met appel, spruiten en kruidige salami

Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse spruiten bijvoorbeeld.

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de harde uiteinden van de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien. Halveer de spruitjes, maak de ui schoon en snijd in parten. Schil de aardappeltjes en snijd in de lengte in parten. Snijd de salami in reepjes.

Meng de spruitjes, ui, aardappel en salami met 2/3 van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

Was ondertussen de appel, snijd in 4 parten en verwijder het klokhuis. Halveer elk partje. Schep halverwege de baktijd om met het spruitenmengsel.

Meng de boerenkool met de rest van de olie. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de walnoten. Serveer bij de ovenschotel.

variatietipIs er geen babyboerenkool verkrijgbaar? Dan is een zelfde hoeveelheid eikenbladsla-melange ook een lekker alternatief.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ovenschotel met appel, spruiten en kruidige salami

Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse spruiten bijvoorbeeld.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig