Italiaanse ovenschotel met salami
Aardappeltjes uit de oven met zelfgemaakte tomatensaus en salami: buono!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de aardappeltjes in de ovenschaal en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette en tomaten in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette en paprika 5 min. op hoog vuur. Voeg de prei, tomatenblokjes en pastasaus toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de salami in reepjes van een ½ cm en de mozzarella in blokjes van 1 cm.
Verdeel de groente over de aardappelen. Verdeel de mozzarella en salami erover en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.
Italiaanse ovenschotel met salami
Aardappeltjes uit de oven met zelfgemaakte tomatensaus en salami: buono!
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de aardappeltjes in de ovenschaal en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette en tomaten in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette en paprika 5 min. op hoog vuur. Voeg de prei, tomatenblokjes en pastasaus toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de salami in reepjes van een ½ cm en de mozzarella in blokjes van 1 cm.
Verdeel de groente over de aardappelen. Verdeel de mozzarella en salami erover en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g gekruide bakaardappeltjes
1 rode paprika
1 courgette
2 tomaten
1 el milde olijfolie
200 g fijngesneden prei
225 g verse pastasaus tomaat-mascarpone
75 g salami worst
125 g mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)