Bitterkoekjestrifle
Een triffle is een nagerecht met laagjes. In dit geval met sinaasappel, koekjes en likeurvla.
Aan de slag
Snijd de partjes tussen de vliesjes van de sinaasappel uit. Halveer de partjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de bitterkoeken in acht stukken. Verdeel de bitterkoekjes en sinaasappel over hoge glazen of coupes.
Sprenkel in elk glas enkele druppels likeur. Roer de rest van de likeur door de jam. Schep de jam door de vla. Schenk de vla over de bitterkoekjes en sinaasappel. Dek de glazen af en zet ze minimaal een uur in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Garneer elke coupe met een flinke schep slagroom en bestrooi met wat cacaopoeder.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Bitterkoekjestrifle
Een triffle is een nagerecht met laagjes. In dit geval met sinaasappel, koekjes en likeurvla.
nagerecht
null personen
370 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de partjes tussen de vliesjes van de sinaasappel uit. Halveer de partjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de bitterkoeken in acht stukken. Verdeel de bitterkoekjes en sinaasappel over hoge glazen of coupes.
Sprenkel in elk glas enkele druppels likeur. Roer de rest van de likeur door de jam. Schep de jam door de vla. Schenk de vla over de bitterkoekjes en sinaasappel. Dek de glazen af en zet ze minimaal een uur in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Garneer elke coupe met een flinke schep slagroom en bestrooi met wat cacaopoeder.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 medium handsinaasappel
2 bitterkoekjes
3 el sinaasappellikeur
4 el abrikozenjam
400 ml vanillevla
100 ml verse slagroom
1 el poedersuiker
4 snufjes cacaopoeder
Dit heb je nodig
keukenpapier
glazen of coupes