Struisvogelbiefstuk met rode-portjus
bewaar
bewaar

Struisvogelbiefstuk met rode-portjus

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op ca. 75 °C.

Kook de haricots verts in ruim kokend water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken en iets afkoelen.

Dep de struisvogelbiefstukjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukjes hierin aan beide kanten in ca. 4 minuten bruin vanbuiten en rood vanbinnen. Leg ze in de ovenschaal en zet ze ca. 10 minuten in de oven. Schenk de olie uit de pan. Schenk de port en de fond in de pan en laat dit op een middelhoog vuur inkoken tot er nog enkele eetlepels jus over zijn.

Verwarm intussen de aardappelpuree met kastanje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng pittig op smaak met zout en peper.

Verdeel de haricots in 8-12 gelijke porties en wikkel om elke portie een plakje spek. Laat ze in een koekenpan met antiaanbaklaag heel zachtjes warm worden.

Klop de boter stukje voor stukje door de ingekookte jus tot een lichtgebonden saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de biefstukjes schuin in plakjes en leg ze elk op een bord. Schep er een lepel puree bij en leg er een bundeltje haricots verts naast. Lepel de jus over de biefstukjes. Serveer de rest van de jus, puree en haricots verts apart erbij.

algemeenTopkok recept aflevering 9, 2006. Dit is het winnende recept uit de speciale kerstuitzending. De jury was vooral gecharmeerd van de mooie smaak van de rode-portjus in combinatie met de stevige smaak van het vlees en de originele keuze van aardappelpuree met kastanje als bijgerecht. Een feestelijk, maar eenvoudig gerecht om thuis ook eens te proberen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Struisvogelbiefstuk met rode-portjus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig