Schelvis met stroop en spek
Ja, dat lees je goed: vis, stroop én spek in één gerecht. En lekker dat het is!
Aan de slag
Snijd de schelvis in 4 gelijke stukken. Besprenkel de stukken aan beide kanten met de stroop en wikkel elk stuk in 2 plakken spek.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de schelvis in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Meng de bieten, rauwkost radijs en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor. Serveer de vispakketjes, puree en salade direct.
Schelvis met stroop en spek
Ja, dat lees je goed: vis, stroop én spek in één gerecht. En lekker dat het is!
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
12 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de schelvis in 4 gelijke stukken. Besprenkel de stukken aan beide kanten met de stroop en wikkel elk stuk in 2 plakken spek.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de schelvis in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Meng de bieten, rauwkost radijs en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor. Serveer de vispakketjes, puree en salade direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g verse schelvis
2 el Maestrichter fruitstroop
8 plakjes Zeeuws spek
900 g aardappelpuree met boter
400 g geraspte bieten
300 g rauwkost radijsmix
2 el extra vierge olijfolie
75 g rucola
Dit heb je nodig
magnetron