Tonijnsteak met ovenkrieltjes
Bak de tonijn niet te lang, rare tot medium rare is-ie op z'n lekkerst.
Aan de slag
Oven op 200 °C voorverwarmen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden ongeveer net zo groot als de krielaardappeltjes. Courgettestukjes met krielaardappeltjes in ovenschaal leggen. Krielaardappeltjes in 20-25 min. in oven gaar bakken. Af en toe omscheppen. In wok helft van olie verhitten. Ui en knoflook 1 min. bakken. Roerbakgroente toevoegen en 4 min. al omscheppend bakken. In koekenpan rest van olie verhitten. Tonijnsteaks met zout en peper bestooien en in 3 min. van buiten bruin en van binnen rosé bakken. Groente over vier borden verdelen, tonijnsteaks er opleggen. Kruidenboter (uit pakketten) op tonijn leggen, met ovenkrieltjes serveren.
Tonijnsteak met ovenkrieltjes
Bak de tonijn niet te lang, rare tot medium rare is-ie op z'n lekkerst.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven op 200 °C voorverwarmen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden ongeveer net zo groot als de krielaardappeltjes. Courgettestukjes met krielaardappeltjes in ovenschaal leggen. Krielaardappeltjes in 20-25 min. in oven gaar bakken. Af en toe omscheppen. In wok helft van olie verhitten. Ui en knoflook 1 min. bakken. Roerbakgroente toevoegen en 4 min. al omscheppend bakken. In koekenpan rest van olie verhitten. Tonijnsteaks met zout en peper bestooien en in 3 min. van buiten bruin en van binnen rosé bakken. Groente over vier borden verdelen, tonijnsteaks er opleggen. Kruidenboter (uit pakketten) op tonijn leggen, met ovenkrieltjes serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette
2 bakken krieltjes
4 eetlepels olijfolie
1 zak Italiaanse roerbakgroentemix
4 verse tonijnsteaks
Dit heb je nodig
wok