Gerookte makreel met doperwtenmousse
Deze amuse kan zo uit een sterrenrestaurant komen. Niemand die ziet dat het al in 10 minuten op tafel staat.
Aan de slag
Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 min. gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de vis in reepjes. Leg op iedere lepel een schep doperwtenmousse en verdeel hierover de visreepjes. Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.
Gerookte makreel met doperwtenmousse
Deze amuse kan zo uit een sterrenrestaurant komen. Niemand die ziet dat het al in 10 minuten op tafel staat.
voorgerecht
null personen
30 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 min. gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de vis in reepjes. Leg op iedere lepel een schep doperwtenmousse en verdeel hierover de visreepjes. Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g verse doperwten
1 el crème fraîche
5 blaadjes verse munt
50 g verse gerookte makreelfilet
Dit heb je nodig
Staafmixer
amuselepel