Pastasalade met zalm en sinaasappeldressing
De combi room, sinaasappel en mosterd maakt deze frispittige dressing bijzonder.
Aan de slag
Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, spoel 'm af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook de roosjes in een klein laagje kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar. Doe de doperwten in een schaal, giet er kokend water op en laat 2-3 minuten staan tot de doperwten net ontdooid zijn. Giet de broccoli en de doperwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Boen de sinaasappel schoon. Schep de zure room in een ruime serveerschaal en rasp de schil van de sinaasappel erboven fijn. Pers de sinaasappel uit en roer het sap met de mosterd door de room. Breng de dressing op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de zalm in repen van drie centimeter breed. Schep de pasta met de broccoli, doperwten, maïs en de zalm door de dressing.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Pastasalade met zalm en sinaasappeldressing
De combi room, sinaasappel en mosterd maakt deze frispittige dressing bijzonder.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, spoel 'm af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook de roosjes in een klein laagje kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar. Doe de doperwten in een schaal, giet er kokend water op en laat 2-3 minuten staan tot de doperwten net ontdooid zijn. Giet de broccoli en de doperwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Boen de sinaasappel schoon. Schep de zure room in een ruime serveerschaal en rasp de schil van de sinaasappel erboven fijn. Pers de sinaasappel uit en roer het sap met de mosterd door de room. Breng de dressing op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de zalm in repen van drie centimeter breed. Schep de pasta met de broccoli, doperwten, maïs en de zalm door de dressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
300 g broccoli
225 g fijne diepvries tuinerwten
1 perssinaasappel
125 ml zure room
1 tl Franse mosterd
200 g gerookte zalmfilet
300 g mais in blik
Dit heb je nodig
vergiet
rasp