Pastasalade pesto met zalm, spinazie en tuinerwten
bewaar
bewaar

Pastasalade pesto met zalm, spinazie en tuinerwten

Waan je in het zonnige Italië met deze pasta vol goede ingrediënten zoals mini fusilli en pesto alla Genovese.

20 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Ontdooi de zalm. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe.

Verhit ondertussen ⅘ van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilet 6-8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers 1 helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten. Doe de spinazie met het citroenrasp en -sap, de pesto en melk in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de zalmfilet met een vork in kleine stukjes. Giet de pasta en tuinerwten af en meng met de spinazie-pestosaus en basilicumblaadjes. Meng de zalm erdoor en serveer met de partjes citroen.

bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastasalade pesto met zalm, spinazie en tuinerwten

Waan je in het zonnige Italië met deze pasta vol goede ingrediënten zoals mini fusilli en pesto alla Genovese.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig