Pastasalade pesto met zalm, spinazie en tuinerwten
Waan je in het zonnige Italië met deze pasta vol goede ingrediënten zoals mini fusilli en pesto alla Genovese.
Aan de slag
Ontdooi de zalm. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe.
Verhit ondertussen ⅘ van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilet 6-8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers 1 helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten. Doe de spinazie met het citroenrasp en -sap, de pesto en melk in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de zalmfilet met een vork in kleine stukjes. Giet de pasta en tuinerwten af en meng met de spinazie-pestosaus en basilicumblaadjes. Meng de zalm erdoor en serveer met de partjes citroen.
Pastasalade pesto met zalm, spinazie en tuinerwten
Waan je in het zonnige Italië met deze pasta vol goede ingrediënten zoals mini fusilli en pesto alla Genovese.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de zalm. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe.
Verhit ondertussen ⅘ van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilet 6-8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers 1 helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten. Doe de spinazie met het citroenrasp en -sap, de pesto en melk in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de zalmfilet met een vork in kleine stukjes. Giet de pasta en tuinerwten af en meng met de spinazie-pestosaus en basilicumblaadjes. Meng de zalm erdoor en serveer met de partjes citroen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries zalmfilets
350 g mini fusilli
300 g diepvries fijne tuinerwten
2½ el milde olijfolie
400 g verse spinazie
92½ g pesto alla Genovese
75 ml volle melk
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker