Griekse gehaktballen met yoghurtsaus
bewaar
bewaar

Griekse gehaktballen met yoghurtsaus

Met knoflook in het gehakt én in de frisse saus.

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Pel de knoflook, snipper 1 teentje. Knip de peterselie fijn. Klop het ei los. Snijd de korsten van het brood, verkruimel het daarna. Meng het gehakt met het ei, knoflook, brood en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper eneventueel zout.

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vorm 12 gehaktballetjes van het gehakt. Bak in een braadpan met antiaanbaklaag de gehaktballen rondom bruin. Laat op zacht vuur 10 min. garen.

Pers boven de yoghurt de rest van de knoflook. Meng de yoghurt met de rest van de peterselie en wat zout. Maak de komkommers schoon en schaaf in plakjes, Klop van de rest van de olie, azijn, peper en zout een dressing, meng de komkommer erdoor. Serveer met de gehaktballetjes en de aardappels.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Griekse gehaktballen met yoghurtsaus

Met knoflook in het gehakt én in de frisse saus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig