Griekse gehaktballen met yoghurtsaus
Met knoflook in het gehakt én in de frisse saus.
Aan de slag
Pel de knoflook, snipper 1 teentje. Knip de peterselie fijn. Klop het ei los. Snijd de korsten van het brood, verkruimel het daarna. Meng het gehakt met het ei, knoflook, brood en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper eneventueel zout.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vorm 12 gehaktballetjes van het gehakt. Bak in een braadpan met antiaanbaklaag de gehaktballen rondom bruin. Laat op zacht vuur 10 min. garen.
Pers boven de yoghurt de rest van de knoflook. Meng de yoghurt met de rest van de peterselie en wat zout. Maak de komkommers schoon en schaaf in plakjes, Klop van de rest van de olie, azijn, peper en zout een dressing, meng de komkommer erdoor. Serveer met de gehaktballetjes en de aardappels.
Griekse gehaktballen met yoghurtsaus
Met knoflook in het gehakt én in de frisse saus.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Pel de knoflook, snipper 1 teentje. Knip de peterselie fijn. Klop het ei los. Snijd de korsten van het brood, verkruimel het daarna. Meng het gehakt met het ei, knoflook, brood en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper eneventueel zout.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vorm 12 gehaktballetjes van het gehakt. Bak in een braadpan met antiaanbaklaag de gehaktballen rondom bruin. Laat op zacht vuur 10 min. garen.
Pers boven de yoghurt de rest van de knoflook. Meng de yoghurt met de rest van de peterselie en wat zout. Maak de komkommers schoon en schaaf in plakjes, Klop van de rest van de olie, azijn, peper en zout een dressing, meng de komkommer erdoor. Serveer met de gehaktballetjes en de aardappels.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
15 g verse peterselie
1 middelgroot ei
2 sneetjes witbrood
300 g half-om-halfgehakt
6 el traditionele olijfolie
700 g aardappelschijfjes
250 ml Griekse yoghurt
2 komkommers
2 el azijn