Rijkgevulde pitabroodjes met verse spinazie
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Roer de sojasaus met 2 eetlepels honing, de knoflook en 2 eetlepels olie door elkaar. Schep deze marinade door de schnitzelreepjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de schnitzelreepjes met de marinade op hoog vuur in 5-8 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Neem de schnitzelreepjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Laat de marinade in de pan. Bak de broodjes af in de oven. Bak de spinazieblaadjes in de marinade op hoog vuur al omscheppend 2-3 minuten, tot de spinazie iets geslonken is. Snijd de shoarmabroodjes open en vul ze met het vlees, wat spinazie, een paar reepjes appel en een schep Griekse yoghurt.
Rijkgevulde pitabroodjes met verse spinazie
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Roer de sojasaus met 2 eetlepels honing, de knoflook en 2 eetlepels olie door elkaar. Schep deze marinade door de schnitzelreepjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de schnitzelreepjes met de marinade op hoog vuur in 5-8 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Neem de schnitzelreepjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Laat de marinade in de pan. Bak de broodjes af in de oven. Bak de spinazieblaadjes in de marinade op hoog vuur al omscheppend 2-3 minuten, tot de spinazie iets geslonken is. Snijd de shoarmabroodjes open en vul ze met het vlees, wat spinazie, een paar reepjes appel en een schep Griekse yoghurt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eetlepels sojasaus
3 eetlepels honing
1 teentje knoflook
3 eetlepels olie
500 g varkensschnitzel
1 pak shoarmabroodjes
300 g verse spinazie
1 groene appel
100 g Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
aluminiumfolie