Oma's citroenrijstpudding
Aan de slag
Wel de rozijnen in een kom met lauwwarm water. Breng in een pan met een dikke bodem de rijst aan de kook met 1 liter water. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken terwijl je regelmatig roert. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers beide citroenen uit. Giet de rozijnen af.
Roer het citroensap, de citroenrasp, suiker, 1 zakje vanillesuiker en de rozijnen door de rijst. Spoel de puddingvorm om en giet het rijstmengsel erin. Laat de pudding minstens een nacht in de koelkast afkoelen en opstijven.
Roer voor het serveren het andere zakje vanillesuiker en de melk door de vla. Serveer deze saus bij de pudding.
Oma's citroenrijstpudding
nagerecht
null personen
230 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Wel de rozijnen in een kom met lauwwarm water. Breng in een pan met een dikke bodem de rijst aan de kook met 1 liter water. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken terwijl je regelmatig roert. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers beide citroenen uit. Giet de rozijnen af.
Roer het citroensap, de citroenrasp, suiker, 1 zakje vanillesuiker en de rozijnen door de rijst. Spoel de puddingvorm om en giet het rijstmengsel erin. Laat de pudding minstens een nacht in de koelkast afkoelen en opstijven.
Roer voor het serveren het andere zakje vanillesuiker en de melk door de vla. Serveer deze saus bij de pudding.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g rozijnen
300 g dessertrijst
2 citroenen
200 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
5 eetlepels melk
500 ml vanillevla
Dit heb je nodig
puddingvorm, inhoud 1200 ml