Gestoomde najaarsgroenten met rosbief
Aan de slag
Snijd de aardappels in de lengte in acht parten, pel de rode uien en snijd deze in zessen. Schil de bospeentjes, laat er een stukje groen aan zitten. Breng een grote pan water aan de kook. Verdeel alle groenten (behalve de haricots verts) in de stoommand. Plaats deze 15 minuten boven de pan, met de deksel erop. Leg de haricots verts ook in het stoommandje en stoom ze in 5 minuten gaar. Verhit de olie en fruit het sjalotje. Voeg de wijn en het sinaasappelsap toe en laat de saus 5 minuten inkoken tot hij stroperig is. Leg de groenten met de rosbief op de borden. Serveer de saus apart.
Gestoomde najaarsgroenten met rosbief
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappels in de lengte in acht parten, pel de rode uien en snijd deze in zessen. Schil de bospeentjes, laat er een stukje groen aan zitten. Breng een grote pan water aan de kook. Verdeel alle groenten (behalve de haricots verts) in de stoommand. Plaats deze 15 minuten boven de pan, met de deksel erop. Leg de haricots verts ook in het stoommandje en stoom ze in 5 minuten gaar. Verhit de olie en fruit het sjalotje. Voeg de wijn en het sinaasappelsap toe en laat de saus 5 minuten inkoken tot hij stroperig is. Leg de groenten met de rosbief op de borden. Serveer de saus apart.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 grote aardappels
2 rode uien
1 bos bospeen
100 g bloemkoolroosjes
150 g haricots verts
1 theelepel olie
1 sjalotje
125 ml rode wijn
125 ml sinaasappelsap
150 g rosbief
Dit heb je nodig
stoommand