Rosbief met sinaasappelglazuur
bewaar
bewaar

Rosbief met sinaasappelglazuur

40 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Marmelade in steelpannetje met whisky, sinaasappelsap, ketchup en azijn verwarmen. Gemberwortel schillen en met behulp van (stevige) knoflookpers boven steelpan persen. Glazuurmengsel aan de kook brengen en 1 min. zachtjes laten doorkoken. Vlees op rooster, met braadslede eronder, 10 min. in oven bakken. Oventemperatuur terugschakelen naar 200 °C. Rosbief uit oven nemen en rondom bestrijken met sinaasappelglazuur. Vlees 10 min. in braadslede bakken, daarna uit oven nemen en bestrijken met rest van glazuur (1 el bewaren). Rosbief nog 5 min. in oven bakken. Rosbief uit oven in dubbel vel aluminiumfolie verpakken en 10 min. laten rusten. Waterkers mengen met 1 el olie en rest van sinaasappelglazuur. Rosbief in dunne plakken snijden en op grote schaal leggen. Waterkers eromheen leggen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rosbief met sinaasappelglazuur

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig