Runderreepjes met gestoofde aubergine
Aan de slag
Aubergines schoonmaken en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In braadpan 4 el olie verhitten en aubergine, ui en knoflook 10 min. bakken. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Tomaten, 2 el kappertjes en suiker aan aubergines toevoegen en nog 10 min. afgedekt stoven. In koekenpan rest van olie verhitten en runderreepjes in 4 min. bakken. Met zout en peper op smaak brengen. Rest van kappertjes over auberginemengsel strooien. Met rijst en runderreepjes serveren.
Runderreepjes met gestoofde aubergine
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aubergines schoonmaken en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In braadpan 4 el olie verhitten en aubergine, ui en knoflook 10 min. bakken. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Tomaten, 2 el kappertjes en suiker aan aubergines toevoegen en nog 10 min. afgedekt stoven. In koekenpan rest van olie verhitten en runderreepjes in 4 min. bakken. Met zout en peper op smaak brengen. Rest van kappertjes over auberginemengsel strooien. Met rijst en runderreepjes serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
1 ui
2 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
1 pak zilvervliesrijst
1 blik gepelde tomaten
3 eetlepels kappertjes
1 eetlepel suiker
1 schaaltje runderreepjes