Filopakketjes met geitenkaas en basilicumdressing
Aan de slag
Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Snijd de takjes fijn. Meng de geitenkaas met de takjes, de pijnboompitten (houd enkele pijnboompitten achter) en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de filobladeren open, bestrijk de binnenkant dun met eierdooier en vouw dubbel. Bestrijk beide zijden met eierdooier en snijd ze doormidden, zodat je acht halve vellen krijgt. Leg vier halve velletjes met de ingesmeerde kant naar boven en leg in het midden een kwart van het geitenkaasmengsel. Dek af met de andere vier vellen (ingesmeerde kant naar beneden), druk de zijkanten rondom goed aan. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes dun met olie en leg bovenop de rest van de pijnboompitjes. Bak de filopakketjes in 20-25 minuten goudbruin. Snijd de blaadjes basilicum fijn (bewaar er vier ter garnering) en pureer met de staafmixer (of keukenmachine of vijzel) de basilicum met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de geitenkaaspakketje rondom met basilicumdressing. Garneer met een basilicumblaadje.
Filopakketjes met geitenkaas en basilicumdressing
voorgerecht
null personen
395 kcal
40 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Snijd de takjes fijn. Meng de geitenkaas met de takjes, de pijnboompitten (houd enkele pijnboompitten achter) en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de filobladeren open, bestrijk de binnenkant dun met eierdooier en vouw dubbel. Bestrijk beide zijden met eierdooier en snijd ze doormidden, zodat je acht halve vellen krijgt. Leg vier halve velletjes met de ingesmeerde kant naar boven en leg in het midden een kwart van het geitenkaasmengsel. Dek af met de andere vier vellen (ingesmeerde kant naar beneden), druk de zijkanten rondom goed aan. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes dun met olie en leg bovenop de rest van de pijnboompitjes. Bak de filopakketjes in 20-25 minuten goudbruin. Snijd de blaadjes basilicum fijn (bewaar er vier ter garnering) en pureer met de staafmixer (of keukenmachine of vijzel) de basilicum met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de geitenkaaspakketje rondom met basilicumdressing. Garneer met een basilicumblaadje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 vellen filobladerdeeg
2 zakjes verse basilicum
150 g geitenkaas
2 el pijnboompitten
1 ei
75 ml olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine