Plaattaart met courgettelinten en geitenkaas
Deze zachte smaak van courgette doet het héél goed in combinatie met de geitenkaas op deze plaattaart.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Roer de helft in een kom los met de slagroom. Klop de eieren en peper en eventueel zout erdoor.
Schaaf de de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken. Halveer brede plakken in de lengte. Doe alle plakken in een kom en schep voorzichtig om met de olie.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes taartdeeg tegen elkaar aan op de bakplaat en druk de naden goed aan. Bestrijk het deeg met het geitenkaasmengsel en leg de courgettelinten er losjes op. Bestrooi met de rest van de geitenkaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olijven over de courgette. Bestrooi met peper.
Bak de plaattaart in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Plaattaart met courgettelinten en geitenkaas
Deze zachte smaak van courgette doet het héél goed in combinatie met de geitenkaas op deze plaattaart.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Roer de helft in een kom los met de slagroom. Klop de eieren en peper en eventueel zout erdoor.
Schaaf de de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken. Halveer brede plakken in de lengte. Doe alle plakken in een kom en schep voorzichtig om met de olie.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes taartdeeg tegen elkaar aan op de bakplaat en druk de naden goed aan. Bestrijk het deeg met het geitenkaasmengsel en leg de courgettelinten er losjes op. Bestrooi met de rest van de geitenkaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olijven over de courgette. Bestrooi met peper.
Bak de plaattaart in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g plakjes geitenkaas naturel
100 ml verse slagroom
2 middelgrote eieren
2 courgette
2 el traditionele olijfolie
6 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
6 takjes verse tijm
16 Kalamata-olijven
Dit heb je nodig
rechthoekige bakplaat (30x35 cm)
bakpapier