Indische groenteschotel (sajoer lodeh)
Sajoer = groenten, lodeh = zachtgekookt. In kokosmelk, dus lekker romig.
Aan de slag
Stamp of maal de noten fijn. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de rode peper in ringetjes. Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook, de helft van de peper en de gemalen noten op laag vuur.
Snijd de spitskool. Strooi de koenjit en de ketoembar erover, roer de spitskool en de bamboescheuten erdoor en schenk de kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten sudderen.
Maak de sperziebonen schoon en voeg die toe na 10 min. Snijd de tofu in kleine blokjes. Kook die de laatste 5 min. mee. Strooi voor het opdienen de rest van de rode pepers over de sajoer. Lekker als onderdeel van een rijsttafel of gewoon met witte rijst.
Indische groenteschotel (sajoer lodeh)
Sajoer = groenten, lodeh = zachtgekookt. In kokosmelk, dus lekker romig.
bijgerecht
null personen
340 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Stamp of maal de noten fijn. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de rode peper in ringetjes. Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook, de helft van de peper en de gemalen noten op laag vuur.
Snijd de spitskool. Strooi de koenjit en de ketoembar erover, roer de spitskool en de bamboescheuten erdoor en schenk de kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten sudderen.
Maak de sperziebonen schoon en voeg die toe na 10 min. Snijd de tofu in kleine blokjes. Kook die de laatste 5 min. mee. Strooi voor het opdienen de rest van de rode pepers over de sajoer. Lekker als onderdeel van een rijsttafel of gewoon met witte rijst.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g ongezouten cashewnoten
1 kleine ui
3 tenen knoflook
2 el rode pepers
3 zonnebloemolie
500 g spitskool
1 tl koenjit
1 tl ketoembar
227 g bamboescheuten
400 ml kokosmelk
250 g verse sperziebonen
375 g tofu naturel