Bramentaart met munt
Een typische taart voor een volwassen party, want het geheime ingrediënt is... wodka!
Aan de slag
Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Schep de bramen in een kom om met de wodka. Verwarm de oven voor op 175 °C.
Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de handmixer tot een luchtig mengsel. Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, 1/2 tl zout, de helft van de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
Vet de taartvorm in Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen erover. Druppel de rest van de boter erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud. Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker. Schep de zachte taartpunten uit de vorm.
Bramentaart met munt
Een typische taart voor een volwassen party, want het geheime ingrediënt is... wodka!
nagerecht
null personen
410 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Schep de bramen in een kom om met de wodka. Verwarm de oven voor op 175 °C.
Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de handmixer tot een luchtig mengsel. Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, 1/2 tl zout, de helft van de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
Vet de taartvorm in Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen erover. Druppel de rest van de boter erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud. Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker. Schep de zachte taartpunten uit de vorm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse bramen
3 el wodka
4 middelgrote scharreleieren
75 g witte basterdsuiker
100 g tarwebloem
75 g ongezouten roomboter
200 ml crème fraîche
250 ml volle melk
2 el poedersuiker
2 el verse munt
Dit heb je nodig
Staafmixer
lage taartvorm, doorsnede 28 cm