Pruimenclafoutis
Oui oui, tijd voor pruimenclafoutis!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de boter in een pan op laag vuur onder regelmatig roeren. Vet de taartvorm in met wat extra (niet gesmolten) boter.
Was de pruimen, halveer in de lengte doormidden en verwijder de pit. Snijd de helften in parten en verdeel met de snijkant naar boven over de bodem van de taartvorm. Zeef de bloem in een kom en meng het zout en de suiker erdoor. Klop de eieren erdoor, gevolgd door de melk, het vanille-extract en de gesmolten boter, tot er geen klontjes meer zijn. Schenk het beslag langs de pruimen in de schaal.
Bak de clafoutis in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudgeel. Haal de vorm uit de oven en bestrooi de clafoutis met de poedersuiker. Serveer warm of koud.
Pruimenclafoutis
Oui oui, tijd voor pruimenclafoutis!
nagerecht
null personen
230 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de boter in een pan op laag vuur onder regelmatig roeren. Vet de taartvorm in met wat extra (niet gesmolten) boter.
Was de pruimen, halveer in de lengte doormidden en verwijder de pit. Snijd de helften in parten en verdeel met de snijkant naar boven over de bodem van de taartvorm. Zeef de bloem in een kom en meng het zout en de suiker erdoor. Klop de eieren erdoor, gevolgd door de melk, het vanille-extract en de gesmolten boter, tot er geen klontjes meer zijn. Schenk het beslag langs de pruimen in de schaal.
Bak de clafoutis in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudgeel. Haal de vorm uit de oven en bestrooi de clafoutis met de poedersuiker. Serveer warm of koud.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g ongezouten roomboter
400 g verse pruimen
75 g patent tarwebloem
1 mespunt zout
75 g witte basterdsuiker
3 middelgrote eieren
300 ml volle melk
1 tl vanille-extract
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)