Bramensoufflé met chocoladeschotsen
Souffle maken: met bramen krijgt het een mooi kleurtje en is de souffle lekker fruitig. Als tegenhanger serveer je er pure chocoladeschotsen bij.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bramen ontdooien. Houd 1 hand bramen apart en pureer de rest met de staafmixer. Zeef de puree. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Strijk de chocolade uit op het bakpapier tot een plak van 2 mm dik en strooi de pijnboompitten erover. Laat in de koelkast opstijven.
Smelt de boter op laag vuur. Bak de bloem 1 min. zonder te kleuren. Giet de melk erbij en klop in 1 min. glad. Haal de pan van het vuur en voeg de bramenpuree toe. Splits ondertussen de eieren en roer de (losgeklopte) eidooiers erdoor. Klop de eiwitten niet helemaal stijf. Voeg de suiker toe en klop daarna de eiwitten stijf. Spatel door het bramenmengsel. Verdeel over de vormen, strijk de bovenkant glad en bak de soufflés in de voorverwarmde oven in 15-20 min. lichtbruin. Laat de deur van de oven dicht.
Breek de chocolade tot schotsen. Neem de soufflés voorzichtig uit de oven en bestrooi met poedersuiker. Serveer direct met de chocoladeschotsen.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Bramensoufflé met chocoladeschotsen
Souffle maken: met bramen krijgt het een mooi kleurtje en is de souffle lekker fruitig. Als tegenhanger serveer je er pure chocoladeschotsen bij.
nagerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bramen ontdooien. Houd 1 hand bramen apart en pureer de rest met de staafmixer. Zeef de puree. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Strijk de chocolade uit op het bakpapier tot een plak van 2 mm dik en strooi de pijnboompitten erover. Laat in de koelkast opstijven.
Smelt de boter op laag vuur. Bak de bloem 1 min. zonder te kleuren. Giet de melk erbij en klop in 1 min. glad. Haal de pan van het vuur en voeg de bramenpuree toe. Splits ondertussen de eieren en roer de (losgeklopte) eidooiers erdoor. Klop de eiwitten niet helemaal stijf. Voeg de suiker toe en klop daarna de eiwitten stijf. Spatel door het bramenmengsel. Verdeel over de vormen, strijk de bovenkant glad en bak de soufflés in de voorverwarmde oven in 15-20 min. lichtbruin. Laat de deur van de oven dicht.
Breek de chocolade tot schotsen. Neem de soufflés voorzichtig uit de oven en bestrooi met poedersuiker. Serveer direct met de chocoladeschotsen.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries bramen
100 g pure chocolade
2 el pijnboompitten
25 g ongezouten roomboter
25 g tarwebloem
150 ml volle melk
4 middelgrote eieren
150 g kristalsuiker
2 el poedersuiker