Aardappel-courgettetaart met ansjovis
Aan de slag
Bladerdeeg laten ontdooien. Ui pellen en snipperen. Courgettes wassen en in plakken snijden. Aardappels schillen en in plakken snijden. Ansjovis laten uitlekken. Oven op 200 °C voorverwarmen. In braadpan olie verhitten. Ui 2 min. bakken. Ansjovis zachtjes meebakken. Tijdens bakken uit elkaar drukken en in olie laten oplossen. Aardappelplakjes 5 min. koken, afgieten en laten uitlekken. Ei met room en peper loskloppen. Quichevorm met bladerdeeg bekleden. Bodem op verschillende plaatsen inprikken. Courgette en aardappel om en om over bodem verdelen. Ansjovis-uimengsel door room-eimengsel scheppen. Roommengsel in quichevorm schenken en met kaas bestrooien. Taart in midden van oven in 35 min. gaar en bruin bakken. Lekker met tomatensalade.
Aardappel-courgettetaart met ansjovis
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
20 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Bladerdeeg laten ontdooien. Ui pellen en snipperen. Courgettes wassen en in plakken snijden. Aardappels schillen en in plakken snijden. Ansjovis laten uitlekken. Oven op 200 °C voorverwarmen. In braadpan olie verhitten. Ui 2 min. bakken. Ansjovis zachtjes meebakken. Tijdens bakken uit elkaar drukken en in olie laten oplossen. Aardappelplakjes 5 min. koken, afgieten en laten uitlekken. Ei met room en peper loskloppen. Quichevorm met bladerdeeg bekleden. Bodem op verschillende plaatsen inprikken. Courgette en aardappel om en om over bodem verdelen. Ansjovis-uimengsel door room-eimengsel scheppen. Roommengsel in quichevorm schenken en met kaas bestrooien. Taart in midden van oven in 35 min. gaar en bruin bakken. Lekker met tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg
1 ui
2 courgettes
2 aardappels
2 blikjes ansjovisfilets
2 eetlepels (olijf)olie
3 eieren
1 pakje room culinair
75 g gemalen kaas
Dit heb je nodig
quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet