Zomerse pastasalade
Zeg maar hallo tegen de zomer met deze zonnige pastasalade.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Halveer de courgettes in de breedte en snijd elke helft in de lengte in repen van 1 cm dik. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de courgetterepen al omscheppend 5 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de olijven in plakjes en meng met de courgette.
Giet de pasta af maar vang 2 el kookvocht (per 4 personen) op. Meng de pasta met de rode pesto en het kookvocht. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en schep samen met de courgette en pijnboompitten door de pastasalade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zomerse pastasalade
Zeg maar hallo tegen de zomer met deze zonnige pastasalade.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Halveer de courgettes in de breedte en snijd elke helft in de lengte in repen van 1 cm dik. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de courgetterepen al omscheppend 5 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de olijven in plakjes en meng met de courgette.
Giet de pasta af maar vang 2 el kookvocht (per 4 personen) op. Meng de pasta met de rode pesto en het kookvocht. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en schep samen met de courgette en pijnboompitten door de pastasalade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
50 g pijnboompitten
2 courgette
2 el traditionele olijfolie
50 g zwarte olijven zonder pit
90 g rode pesto
7½ g verse basilicum