Stroopwafelsoufflé
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eidooiers los. Laat de boter op laag vuur smelten, roer de bloem erdoor en schenk er al roerend scheutje voor scheutje de melk bij tot er een gladde saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Laat het mengsel afkoelen.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout stijf en zet het tot gebruik in de koelkast. Maal de stroopwafels zeer fijn in de keukenmachine. Schep de eiwitten voorzichtig door het eidooiermengsel en schep als laatste de fijngemalen stroopwafels erdoor.
Verdeel het stroopwafelmengsel over de vormpjes en bak in ca. 15-20 min. in de oven. Strooi de poedersuiker eroverheen. Serveer direct.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Stroopwafelsoufflé
nagerecht
null personen
385 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eidooiers los. Laat de boter op laag vuur smelten, roer de bloem erdoor en schenk er al roerend scheutje voor scheutje de melk bij tot er een gladde saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Laat het mengsel afkoelen.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout stijf en zet het tot gebruik in de koelkast. Maal de stroopwafels zeer fijn in de keukenmachine. Schep de eiwitten voorzichtig door het eidooiermengsel en schep als laatste de fijngemalen stroopwafels erdoor.
Verdeel het stroopwafelmengsel over de vormpjes en bak in ca. 15-20 min. in de oven. Strooi de poedersuiker eroverheen. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eieren
25 g boter
25 g bloem
200 ml melk
4 stroopwafels
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
4 soufflévormpjes (inhoud 150 ml), ingevet