Aubergine met champignon en tomaat
Aan de slag
Snijd de aubergines in grote dobbelstenen, leg ze in een vergiet, bestrooi ze ruim met zout en laat ze 15 minuten staan. Spoel het zout van de aubergineblokjes en dep ze droog met keukenpapier. Roer de aubergine om met de tijm, rode wijn, 4 el olijfolie en de knoflook. Laat nog 5 minuten staan. Rijg nu om en om een blokje aubergine, een champignon en een cherrytomaat aan een stokje. Strijk de spiezen met een kwastje in met olijfolie en bestrooi ze ruim met peper en zout. Grill ze 6-8 minuten tot ze bruin zijn en de tomaatjes gepoft. Keer de spiezen tijdens het grillen.
Aubergine met champignon en tomaat
bijgerecht
null porties
85 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergines in grote dobbelstenen, leg ze in een vergiet, bestrooi ze ruim met zout en laat ze 15 minuten staan. Spoel het zout van de aubergineblokjes en dep ze droog met keukenpapier. Roer de aubergine om met de tijm, rode wijn, 4 el olijfolie en de knoflook. Laat nog 5 minuten staan. Rijg nu om en om een blokje aubergine, een champignon en een cherrytomaat aan een stokje. Strijk de spiezen met een kwastje in met olijfolie en bestrooi ze ruim met peper en zout. Grill ze 6-8 minuten tot ze bruin zijn en de tomaatjes gepoft. Keer de spiezen tijdens het grillen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
0 aubergines
0 gedroogde tijm
0 rode wijn
0 champignons
0 cherrytomaten
0 tomaat
0 sjalotje
0 balsamicoazijn
0 olijfolie
0 knoflook
Dit heb je nodig
satestokjes