Aubergine met bosui
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de aubergines in ronde plakken van 1 cm dik. Meng ze in een kom met het zout en laat 20 min. staan. Schep na 10 min. om. Snijd ondertussen de onderkant van de bosui. Snijd ze in 3 stukken en meng met 1 el olie. Meng de munt en koriander met 3 el olie.
Spoel de aubergine af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Bestrijk met 2 el olie en rooster 5 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig. Rooster de bosui 3 min. Keer regelmatig. Laat alles afkoelen.
Meng de aubergine met de bosui, kruiden en peper en zout. Serveer met de citroen. Lekker met groenteburgers en couscous.
Aubergine grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:21 min.
Aubergine met bosui
bijgerecht
null personen
240 kcal
25 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de aubergines in ronde plakken van 1 cm dik. Meng ze in een kom met het zout en laat 20 min. staan. Schep na 10 min. om. Snijd ondertussen de onderkant van de bosui. Snijd ze in 3 stukken en meng met 1 el olie. Meng de munt en koriander met 3 el olie.
Spoel de aubergine af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Bestrijk met 2 el olie en rooster 5 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig. Rooster de bosui 3 min. Keer regelmatig. Laat alles afkoelen.
Meng de aubergine met de bosui, kruiden en peper en zout. Serveer met de citroen. Lekker met groenteburgers en couscous.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
3 el zeezout
1 zakje bosui
6 el olijfolie
1 bakje munt
1 bakje koriander
1 citroen
Dit heb je nodig
barbecue