Scones met zonnebloempitten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Volkorenmeel, 1/2 tl zout, bakpoeder en helft van zonnebloempitten in kom door elkaar roeren. Van kaas 2 el bewaren, rest door mengsel scheppen. Geheel met olie en karnemelk (1 el achterhouden) tot stevig deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap van ca. 2 cm dik. Met glas rondjes uit deeg steken. Rest van zonnebloempitten op bord strooien. Scones bevochtigen met wat karnemelk en vervolgens met beide kanten in zonnebloempitten drukken. Scones op met bakpapier bekleed bakblik leggen en rest van kaas erop strooien. Scones in midden van oven in 20 min. iets bruin bakken. Scones uit oven nemen en op rooster laten afkoelen.
Scones met zonnebloempitten
null personen
215 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Volkorenmeel, 1/2 tl zout, bakpoeder en helft van zonnebloempitten in kom door elkaar roeren. Van kaas 2 el bewaren, rest door mengsel scheppen. Geheel met olie en karnemelk (1 el achterhouden) tot stevig deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap van ca. 2 cm dik. Met glas rondjes uit deeg steken. Rest van zonnebloempitten op bord strooien. Scones bevochtigen met wat karnemelk en vervolgens met beide kanten in zonnebloempitten drukken. Scones op met bakpapier bekleed bakblik leggen en rest van kaas erop strooien. Scones in midden van oven in 20 min. iets bruin bakken. Scones uit oven nemen en op rooster laten afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g volkorenmeel
1 theelepel bakpoeder
30 g zonnebloempitten
150 g komijnekaas 20+
4 eetlepels zonnebloemolie
125 ml karnemelk
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier