Scones met olijven en kruidenroom
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng in een kom het bakmeel met 1/2 tl zout. Wrijf met je vingertoppen de boter door het meel. Meng het ei erdoor. Schenk de karnemelk in scheutjes erbij. Meng dan de olijven en de tomaten erdoor. Kneed het mengsel tot soepel deeg. Rol op een met bloem bestoven werkvlak het deeg uit tot een lap van ca. 3 1/2 cm dik. Steek met de uitsteekvorm 4 cirkels uit het deeg. Leg de scones op de bakplaat en bestrijk deze met karnemelk. Bak de scones in het midden van de oven in 15 min. gaar en lichtbruin. Laat ze afkoelen tot lauwwarm of koud en serveer met de roomkaas.
Scones met olijven en kruidenroom
null personen
460 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng in een kom het bakmeel met 1/2 tl zout. Wrijf met je vingertoppen de boter door het meel. Meng het ei erdoor. Schenk de karnemelk in scheutjes erbij. Meng dan de olijven en de tomaten erdoor. Kneed het mengsel tot soepel deeg. Rol op een met bloem bestoven werkvlak het deeg uit tot een lap van ca. 3 1/2 cm dik. Steek met de uitsteekvorm 4 cirkels uit het deeg. Leg de scones op de bakplaat en bestrijk deze met karnemelk. Bak de scones in het midden van de oven in 15 min. gaar en lichtbruin. Laat ze afkoelen tot lauwwarm of koud en serveer met de roomkaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zelfrijzend bakmeel
25 g boter
1 ei
150 ml karnemelk
100 g zwarte olijven
50 g gedroogde tomaten
1 bakje roomkaas met kruiden
Dit heb je nodig
bakplaat, bekleed met bakpapier
ronde uitsteekvorm (of glas, doorsnee 6 cm)