Panbrood met rozemarijn en knoflook
Niks lekkerder bij je soep dan zelfgebakken brood uit de koekenpan. .
Aan de slag
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Zeef de bloem met het bakpoeder en de baksoda boven een kom. Roer met een garde de rozemarijn, suiker, knoflookpoeder en het zout erdoor. Schenk de karnemelk en olie erbij en meng met een vork. Kneed op een werkblad nog 2 min. tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 15 min. rusten buiten de koelkast.
Verdeel het deeg in gelijke stukken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rol ondertussen een stuk deeg heel dun uit tot een ronde lap. Bak deze 4 min. en keer halverwege om. Rol ondertussen opnieuw een stuk deeg heel dun uit tot een ronde lap en bak deze als het eerste panbrood klaar is. Herhaal dit tot al het brood is gebakken.
Panbrood met rozemarijn en knoflook
Niks lekkerder bij je soep dan zelfgebakken brood uit de koekenpan. .
bijgerecht
null porties
320 kcal
35 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Zeef de bloem met het bakpoeder en de baksoda boven een kom. Roer met een garde de rozemarijn, suiker, knoflookpoeder en het zout erdoor. Schenk de karnemelk en olie erbij en meng met een vork. Kneed op een werkblad nog 2 min. tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 15 min. rusten buiten de koelkast.
Verdeel het deeg in gelijke stukken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rol ondertussen een stuk deeg heel dun uit tot een ronde lap. Bak deze 4 min. en keer halverwege om. Rol ondertussen opnieuw een stuk deeg heel dun uit tot een ronde lap en bak deze als het eerste panbrood klaar is. Herhaal dit tot al het brood is gebakken.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 takjes verse rozemarijn
600 g tarwebloem
1 el bakpoeder
1 tl baksoda
1 el fijne kristalsuiker
2 tl knoflookpoeder
2 tl zout
420 ml karnemelk
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller