Posteleinstamppot met tomaat
Aan de slag
Aardappels in weinig water met zout afgedekt in 20 min. gaarkoken. Intussen helft van sjalotten in 2 el margarine goudbruin bakken. Quorn en tomaten aan sjalot toevoegen en al omscheppend 5 min. meebakken. Quorn afblussen met sojasaus en warmhouden. Postelein wassen, in vergiet laten uitlekken en in schone handdoek drogen. Melk in steelpan of magnetron verwarmen. Aardappels afgieten en met melk en 1 el margarine tot smeuïge puree stampen. Postelein en rest van sjalotten erdoor roeren, op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met Quorn.
Posteleinstamppot met tomaat
hoofdgerecht
null personen
402 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels in weinig water met zout afgedekt in 20 min. gaarkoken. Intussen helft van sjalotten in 2 el margarine goudbruin bakken. Quorn en tomaten aan sjalot toevoegen en al omscheppend 5 min. meebakken. Quorn afblussen met sojasaus en warmhouden. Postelein wassen, in vergiet laten uitlekken en in schone handdoek drogen. Melk in steelpan of magnetron verwarmen. Aardappels afgieten en met melk en 1 el margarine tot smeuïge puree stampen. Postelein en rest van sjalotten erdoor roeren, op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met Quorn.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels
4 sjalotten
3 eetlepels vloeibare margarine
175 g Quorn-stukjes
3 tomaten
2 eetlepels lichte sojasaus
300 g postelein
200 ml halfvolle melk