Ravioli met artisjok en ricotta
Aan de slag
Kook de ravioli beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de stoneleeks in stukjes van 1 cm en snijd de artisjokharten in vieren. Verwarm de olijfolie in een wijde pan en fruit de stoneleeks even op laag vuur. Roer er een flinke soeplepel van het raviolikookvocht door en voeg daarna de ricotta toe. Schenk citroensap naar smaak erbij en blijf roeren tot een mooie saus ontstaat (de saus blijft iets korrelig door de ricotta). Schep de artisjok erdoor en breng de saus pittig op smaak met zout en peper. Giet de ravioli af en schep deze door de ricottasaus. Warm het gerecht nog even zachtjes door en strooi de peterselie erover.
Ravioli met artisjok en ricotta
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de ravioli beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de stoneleeks in stukjes van 1 cm en snijd de artisjokharten in vieren. Verwarm de olijfolie in een wijde pan en fruit de stoneleeks even op laag vuur. Roer er een flinke soeplepel van het raviolikookvocht door en voeg daarna de ricotta toe. Schenk citroensap naar smaak erbij en blijf roeren tot een mooie saus ontstaat (de saus blijft iets korrelig door de ricotta). Schep de artisjok erdoor en breng de saus pittig op smaak met zout en peper. Giet de ravioli af en schep deze door de ricottasaus. Warm het gerecht nog even zachtjes door en strooi de peterselie erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bak ravioli rossi
1 zakje stoneleeks
1 blik artisjokharten
2 eetlepels olijfolie
½ bakje ricotta
½ citroen
½ zakje peterselie
0 versgemalen zwarte peper